Профілактика харчових отруєнь у дітей.

13.Чер.2022
Профілактика харчових отруєнь у дітей.

Профілактика харчових отруєнь у дітей

  • Перевіряйте чи ціла упаковка, коли купуєте молочні та молочнокислі продукти.
  • Не вживайте консервовані продукти, якщо на банці є патьоки чи вона здута, адже це очевидні ознаки псування.
  • Звертайте увагу на термін придатності продукту до споживання.
  • Обирайте лише найсвіжіші продукти.
  • Якомога швидше кладіть у холодильник продукти, що швидко псуються.
  • По можливості не зберігайте довго, навіть у холодильнику готові страви та продукти, що швидко псуються.
  • Не давайте вживати дитині продукт, який забули покласти в холодильник вчасно.
  • Пам’ятайте, деякі хвороботворні мікроби, навіть якщо вони розмножилися у продукті, не впливають на його смак та вигляд.
  • Давайте дітям пити кип’ячену або бутильовану воду. Не можна давати пити воду з джерел невідомого походження.
  • Ретельно мийте овочі, фрукти, ягоди та зелень, особливо ті, що могли контактувати із землею, наприклад, полуницю, салат.
  • Готуйте для дитини страви не більше, ніж на день. М’ясні, рибні, молочні страви, бульйони, особливо приготовані для дієтичного харчування, – ідеальне середовище для розмноження хвороботворних мікробів.
  • Не купуйте продукти для дитини в місцях несанкціонованої торгівлі або у приватних осіб. Адже там можна придбати продукти з терміном придатності, що минув, або виготовлені з порушенням санітарних норм.
  • Не давайте дитині кавун або диню, які купили вже розрізаними. Хвороботворні мікроби з поверхні легко переносяться та розмножуються в соковитій м’якоті.
  • Ретельно мийте овочі та фрукти для приготування салатів. Салати заправляйте лише перед подачею на стіл. Знешкоджуйте мух, адже вони механічні переносники збудників гострих кишкових інфекцій.
  • Привчайте дитину дотримуватися правил особистої гігієни, зокрема мити руки перед прийомом їжі або використовувати одноразові вологі серветки.
  • Суворо дотримуйтеся правил особистої гігієни, якщо на кишкову інфекцію хворіє хтось із членів родини.
  • Виділіть для хворого окремий посуд, білизну. Після використання кип’ятіть їх протягом 15 хв.
  • Для прибирання туалетів використовуйте дезінфекційні засоби.